Marlies Meerman
 
Soul Art  
       
       

 
 
 

 
 
Mijn laatste levensfase

Een cursus over afscheid nemen, terwijl je volop in het leven staat!

. Hoe gaat dat eigenlijk, sterven?

. Hoe blijf ik er zo bewust mogelijk bij?

. Hoe bereid ik me voor op mijn dood? 

. Hoe kan ik sterven op mijn manier?

. Hoe vertel ik mijn omgeving hoe ik graag mijn laatste dagen door wil brengen? 

. Hoe gaat het na mijn dood?

. Hoe ondersteun ik een stervende?

De cursus Mijn laatste levensfase is bedoeld voor iedereen die iets te maken heeft met de dood.

Misschien ben je zelf in je laatste levensfase aangeland. Het kan ook zijn dat iemand uit je omgeving stervende is of onlangs is gestorven. Of kom je beroepshalve regelmatig in aanraking met sterven en dood? Of ben je nieuwsgierig of bang voor dood of ben je op zoek naar de zin van je leven?

Deze cursus is een persoonlijk bewustwordingsproces over jouw sterfelijkheid en die van anderen. Je gaat je bezighouden met je dood. Iets wat iedereen op een dag te wachten staat. Je gaat je je eigen stervensproces toe eigenen, zodat wanneer het moment zich aandient, je voorbereid bent en jouw stervensproces je niet afgenomen wordt.

Als het goed is is de laatste fase de kroon op je leven, met alle vergaarde ervaringen en wijsheid van jouw leven. In je laatste levensfase komen daar nog specifieke ervaringen bij.

. Hoe kun je je voorbereiden op je sterven?

. Welke lessen kunnen er (nog) geleerd worden in deze fase, lessen die je ontnomen of onthouden worden als jij hier geen weet van hebt of je omgeving niet?

. Hoe kun je anderen helpen? 

Wat het einde van de wereld is voor de rups, betekent het begin van de wereld voor de vlinder - Lao Tse

Mijn laatste levensfase cursus bestaat uit

Informatie uit alle grote tradities

Bewustwording door praktische verbeeldende oefeningen, uitwisselingen en thuiswerkopdrachten. je maakt je eigen levensschouw, mantra, gebed, lied, ritueel door o.a. de beelden uit de meditaties en oefeningen te tekenen en te schilderen. Ook beschrijf je de door jou gewenste hulp(middelen) en verzamel je ondersteunende en inspirerende teksten of gebeden.

Transformatie vindt plaats door eigen verwerking. Omdat het om een proces gaat is het belangrijk om alle bijeenkomsten bij te wonen en het thuiswerk te doen. Zo daalt het in tot in je hart en maak je het je eigen, en omzeil je dat het in je hoofd blijft.

Angst is een natuurlijke reactie op het naderen van de waarheid - Pema Chödrön

Praktische informatie

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten op dinsdagavond van 19.15 - 21.45 uur, eens per twee weken, met maximaal zes deelnemers.

Wanneer: 
dinsdag 16 en 30 januari, 13 en 27 februari, 12 en 26 maart, 9 en 23 april 2024.

De thuiswerkopdrachten vragen ongeveer twee uur per week.

Bijdrage: € 320,00 btw-vrij ogv art 25 wet OB

Mocht je als groepje de cursus willen volgen kan een ander dagdeel, tijd en plaats gekozen worden.

De cursus Mijn laatste levensfase in uw instelling of organisatie? Neemt u vooral contact op.

Verdere informatie en opgave:

Telefoon: 035-7735998/ 06 45165439

E-mail: info@marliesmeerman.nl

 

Reacties van deelnemers: 

Je bewust worden van je stervensproces, verdiept en verblijdt je leven. Verrijkt mijn leven nu. Door door 't stervensproces heen te gaan, heb ik juist mijn levensessentie hervonden. Cisca

Als ik destijds had geweten bij het verlies van mijn ouders wat ik nu weet, dan was ik op een andere manier met hun verlies omgegaan. De inhoud van de training heeft mij opnieuw in aanraking gebracht met het gemis van mijn vader en moeder, waar ik nu kracht uit heb geput en op een andere manier omga met hun gemis. Laurna

Mooie opgebouwde, intense cursus voor wie niet alles over zich heen wil laten komen, maar proactief met het sterfproces en alles wat er bij komt kijken, om wil gaan.

Door de aangeboden teksten en oefeningen is er bij mij een bewustwordingsproces op gang gekomen, over wensen bij het levenseinde en niet afgeronde zaken. Daardoor is leven intenser geworden en vreugdevoller. Akke   

Alles wat we zijn is het resultaat van wat we hebben gedacht. De geest is alles. Wat we denken dat worden we. Boeddha    
Actuele Workshops
 
 
Website gerealiseerd door KaliMera Webdesign en Solutions.